tiistai 7. syyskuuta 2010

There's no place like home

Olen ollut Soulissa jo yli viikon, joten alkaa olla aika päivitellä blogiani myös Korean suhteen. Ajattelin kertoa ensin hiukan uudesta "kodistani". Asustelen Ewhan kampusalueella Ewha-Samsung International Housessa. Nimestäkin voi jo päätellä, että asuntola on tarkoitettu lähinnä vaihto-opiskelijoille. Vieressä sijaitsee Graduated Dorm, jossa myöskin on vaihtareita sekä muita vierailevia opiskelijoita. Kuulin kyseisessä dormissa asuvilta ranskalaisilta, että he eivät olleet päässeet enää I-Houseen, koska olivat lähettäneet hakemukset Ewhaan turhan myöhään. Kysyntä asuntolapaikoista on ilmeisestikin kova ja joinain vuosina kaikkia ei ole pystytty sijoittamaan kampukselle. En tosin tiedä, onko tänä vuonna vaihto-oppilaita, joiden on tullut turvautua kampuksen ulkopuoliseen majoitukseen.

Itse olen tyytyväinen saamaani huoneeseen. Hain double-roomiin, vaikka aluksi ajatus ventovieraan kanssa asumisesta tuntui epämukavalta. Päädyin kuitenkin kyseiseen ratkaisuun puhtaasti taloudellisin perustein. Maksan huoneestani nyt noin 700e lukukaudelta, mikä on ihan kohtuullinen hinta. Huone on tarpeeksi iso, jotta voi ottaa myös omaa tilaa. Molempien tietokonepöydät on eräänlaisessa syvennyksessä, joten toisen naamaa ei tarvitse katsella jatkuvasti. Ilmeisesti täällä on ollut ajatuksena laittaa samasta maasta tulevat jakamaan huoneen keskenään, mutta koska olen ainut suomalainen tällä lukukaudella, sain jenkkiläisen huonetoverin.

Huoneen mukavuuksiksi voitanee laskea jääkaapin ja parvekkeen. Parvekkeelta ei tosin näe muuta kuin toisen talon seinän, joten toistaiseksi se ei ole ollut suuressa käytössä. Aamupalatarpeet voi pitää mukavasti kylmänä jääkaapissa. Jokaisessa kerroksessa on "keittiö", mutta siellä ei ole kuin mikro, leivänpaahdin ja vedenkeitin. Gourmee aterioita ei siis kokkailla, joten syön aamuisin muroja ja muut päivän mittaan nautittavat ateriat joko kampuksen ruokaloissa tai lähiseudun ravintoloissa. Omaa suihkua tai vessaa ei huoneeseen kuulu, mutta huoneemme on lähellä kyseisiä palveluja, joten tähän asti olen pärjännyt hyvin ilmankin.   


Tervetuloa meille kylään! Huoneeseen en tosin saa vieraitani päästää, mutta keittiössä voin aina keittää vaikkapa teetä.

Oma nukkumasoppeni. Vaikka ulkona on lämmintä ilmastointi pitää huoneen välillä turhankin viileänä, uni tulee kyllä. Sänky on onneksi mukava ja unilapun kanssa voin nukkua valaistuksessa kuin valaistuksessa.

 "Työskentely" nurkkaukseni, joka on aina hyvin järjestyksessä. Toisella puollla ovea on kämppikseni yhtä suuri puoli kuin minunkin. Jääkaappi sijaitsee yhteisellä alueella.


Kampusaluetta pääsisäänkäynnin suunnalta. Kampus on laaja, mutta minun kurssini keskittyvät lähelle I-Housea. Onni olla humanisti sillä vakavampien tieteentekijöiden tulee marssia kauas ylöspäin aina vain jyrkkenevään maastoon. Kuvassa ECC- rakennus, joka on kokonaan maan alla. Siellä on ruokaloita, elokuvateatteri, pankki, kauppoja, toimistoja ja opiskelutiloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti