lauantai 20. marraskuuta 2010

Syksyn värejä

Viime viikonloppuna sain vieraakseni vahvistuksia kotipuolesta, kun äitini ja siskoni lensivät tänne pitennetylle viikonloppuvapaalle. Koska virerailu oli niinkin lyhyt, päätin turvautua Korean matkaoppaaseeni ja kerrata vielä kerran Soulin parhaat nähtävyydet.




Kotiväen vierailu sattui sopivasti samalle viikolle kuin täällä oli käynnissä lyhtyfestivaali. Festivaali järjestettiin jo aiemminkin manitsemallani Cheonggye Stream:lla, joten ajattelin sen läheisen sijaintsinsa ja leppoisan kävelynsä puolesta olevan sopiva kohde ensimmäiselle vireailupäivälle, jolloin matkalaisten rasitteena oli noin 9h lento Helsingistä Souliin. Vireailimme virralla torstai-iltana, mutta tästäkin huolimatta paikalle oli löytänyt myös muutama muu iltakävelyä haikaileva kaupunkilainen.







Toiseksi vierailun arvoiseksi kohteeksi valitsin Changdeokgung palatsin ja siellä olevan Salaisen puutarhan. Olin vieraillut palatsissa aiemmin yhden kurssini puitteissa, mutta tuolloin emme menneet puutarhan puolelle, jonne pitää maksaa erillinen sisäänpääsymaksu. Tämän lisäksi puutarhaan pääsee vain opastetun kierroksen mukana, ja totta kai myöhästyimme englanninkieliesestä opastuksesta. Englanninkielisiä kierroksia järjestettiin vain kaksi kertaa päivässä, joten päätimme mennä sisälle puutarhaan kiinankielisen ryhmän mukana. Ryhmiä lähtee puutarhaan puolen tunnin väliein, joten jos ei välttämättä halua englanninkielistä selostusta, aikataulua ei tarvitse suunnitella kovin tarkkaan.

Puutarhassa on kylttejä englanniksi, joten täysin ilman informaatiota ei jää, vaikkei kieroksen kieli satu ihan kohdalleen. Pelkäsin hiukan ruska-ajan menneen ohitse vierailuajankohtanamme, mutta onneksi kohdallemme sattui vuodenaikaan nähden todella lämmin ja aurinkoinen päivä, minkä ansiosta jäljellä olevat lehdet loistivat todella kirkkaissa väreissä.


Kaupunkiloma ei ole luonnollisestikaan yhtään mitään ilman shoppailua. Naisjoukolla saimme kierrettyä yllättävän paljon Soulin eri shoppailupaikkoja ottaen huomioon aikataulun tiukkuuden. Tässä kuvassa kohteena on Insadong, joka on selvästi suunnattu turisteille. Myytävänä on kaikkea Korea-aiheista tavaraa, joka ei juurikaan vaihdu putiikista toiseen. Ostajan harteille jääkin parhaan hinnan löytäminen, mutta myös tinkiminen kannattaa aina tämän tyyppisissä liikkeissä.



Tein viikonlopun aikana myös kolmannen visiittini Soul Toweriin. Tällä kertaa satuimme paikalle auringonlaskun aikaan, joten näkymä tarjosi jotain uutta myös minulle. Yhdessä viikonlopussa ehdin näyttää yllättävän paljon Soulista vierailleni,  mutta niille, jotka suunnittelevat reissua tänne päin, voisin kuitenkin suositella harkitsemaan hiukan pitempää vierialuaikaa jo pelkästään lentojen pituuden takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti